Naravno in zdravo
z izdelki najvišje kakovosti
Garancija na zadovoljstvo
za vsak vaš nakup
Brezplačna dostava
za naročila nad 60,00€
Svetovanje kupcem
in popolna podpora
4,00 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je enaka trenutni ceni.
Čajevec so na Japonsko prinesli budistični menihi na začetku 9. stoletja. Čaj jim je bil všeč zato, ker so hitro zaznali njegov vpliv na zbranost, budnost in širjenje zavedanja. Danes pridelujejo na Japonskem samo zeleni čaj, ki ga skoraj v celoti porabijo sami (zeleni čaj celo uvažajo), tako da je izvozu namenjen zelo majhen odstotek pridelka. Pridelava in predelava japonskih čajev je razen izjem, kot je gyokuro, v celoti mehanizirana.
Ime BANCHA pomeni pozna trgatev in nam da čaj z večjimi lističi in manj kofeina. Ko v japonskih nasadih čajevca oberejo lističe za čaj sencha, začnejo obirati lističe za čaj bancha. To je navadnejši čaj, ki ga pijemo ob vsaki priložnosti in tudi proti večeru, saj ni tako poživilen kot druge vrste čajev. Prija tudi po težki hrani. Čaj bancha pogosto uporabijo tudi kot osnovno sestavino pri pripravi čaja genmaicha.