Naravno in zdravo
z izdelki najvišje kakovosti
Garancija na zadovoljstvo
za vsak vaš nakup
Brezplačna dostava
za naročila nad 60,00€
Svetovanje kupcem
in popolna podpora
Črni čaj je svoje ime dobil po barvi obdelanih lističev čajevca. Ko obrani lističi ovenijo, jih valjajo, da izločijo naravna olja, nato pa jih pustijo popolnoma oksidirati. To traja od dveh tednov do enega meseca. Na koncu jih posušijo s segrevanjem. Črni čaji so robustnejši, slajši in močnejši od drugih vrst, vsebujejo več tanina. Indija, Cejlon (Šrilanka) in vzhodna Afrika so klasična območja pridelovanja črnega čaja, poznamo pa tudi nekaj črnih čajnih specialitet s Kitajske. Pripravljen napitek je ponavadi bakrene barve, arome so samosvoje, od muškatnega okusa čajev iz Darjeelinga do dimljenega Lapsang Souchong-a. Glede zdravilnih učinkov se ne morejo kosati z zelenimi čaji, vendar po zadnjih raziskavah še vedno delujejo antioksidativno.