Kava ESCOBAR – Brazilija SITIO AGUA LIMPA 100g (espresso)

Na zalogi
0 (0)

4,80 

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je enaka trenutni ceni.

Spet nazaj in boljša kot kdajkoli prej. Brazilija Agua Limpa si zasluži en velik aplavz! Skodelica te brazilske kave je res vrhunska kombinacija cvetličnih, sadnih in čokoladnih okusov.

Aroma / okus

marcipan / jagode / lešniki
Poreklo in nadmorska višina

regija Mantiqueira, Brazilija, Južna Amerika, 1250 – 1300 m

O kmetiji

Kavna kmetija Sìtio Agua Limpa se nahaja v občini Cristina, v pokrajini Serra da Mantiqueira. Kave rastejo na 1300 metrih nadmorske višine, letno na tem območju pade 1600 mm padavin, povprečna temeratura je okoli 16 °C. Podnebni pogoji in kakovostna tla nudijo dobre pogoje za pridelavo vrhunskih kav.

Kave so sort :

  • Yellow Catuaí in
  • Red Catuaí.

Lastnik kavnega nasada je Helio Daniel. Kavni nasad je podedovala njegova žena, skupaj sta se odločila, da bo pridelovanje kave osnovni vir zaslužka. Kavo pridelujeta že več kot dve desetletji, v pomoč pa sta jima tudi njuna dva sinova. Kavo pridelujejo na trajnostni način in skrbijo za ohranjanje avtohtonega okolja, katerega del je kavni nasad.

Način pridelava in predelave

Zaradi hribovitega območja, na katerem so zasajeni kavovci, obiranje kavnih češenj v celoti poteka ročno. Obirajo le primerno zrele prodove. Vreče s pridelkom še isti dan pretovorijo na lokacijo, kjer poteka naravno procesiranje s sušenjem na soncu na cementnih dvoriščih. Kavo nato pospravijo v lesene zaboje, v katerih nato počiva še najmanj 40 dni, preden je pripravljena na transport in izvoz.

Načrti za prihodnost

Brazilija pridela ogromno kave, vendar le peščica kavnih pridelovalcev dosega vrhunsko kakovost. Tudi Helio Daniel se s svojim majhnim kavnim nasadom uvršča mednje.

S trudom in željo po še višji kakovosti, skupaj s svojo družino, tlakuje pot Braziliji v svet vrhunskih kav.